Wednesday, May 6, 2015

Embëlsirë e lehtë me Jaffa Keksa

Përbërësit: 500 gr Jaffa keksa 250 ml qumësht 4 lugë sheqer 4 lugë miell ose nisheste 1 kese sheqer vanile 125 gr margarin Nevoitet edhe kokos. Përgatitja: Përziejmë miellin(ose nishesten) dhe sheqerin me pak qumësht ndersa qumështin tjeter e qesim të vlojë. Kur të vlojë qumështi e qesim miellin dhe e ziejmë deri sa të trashet duke e përzier pandërprerë që mos të mbetet kokrra. Largojmë nga zjarri dhe e lejmë anash të ftohet.Në ndërkohë rrahim margarinën me mikser dhe kur të ftohet filli i përziejmë bashkë. Marrim keksat dhe i prejmë përgjysmë(mundeni edhe mos me i pre i leni ashtu te rrumbullaketa).I lyejmë me fillin e përgatitur dhe i ngjesim nga 2 copa bashkë.Anash i rrotullojme në kokos. Në koment edhe 2 foto për procedurën e punës.

No comments:

Post a Comment