Wednesday, May 6, 2015

Pite me mish te pulës

Përbërësit: 1 pulë , 1 kg petë, 120 g margarinë, 4 qepë, 1 gotë kos, 2 vezë, Kripë majdanoz. Pula zihet gjersa të zbutet mishi.Pasi të ftohet pastrohet mishi nga eshtrat dhe pritet imët. Qepët fërgohen gjersa të zbuten,pastaj përzihen me mish.Shtohen piper,majdanoz I grirë hollë dhe mëlmesa të tjera sipas shijes.Tepsia lyhet me yndyrë,tri petë duke i spërkatur me yndyrë,shtrohen në tepsi. Hidhet një shtresë mishi pastaj petët lyhen me yndyrë dhe kështu radhë petë-mish.Në fund mbulohet e tëra me dy petë të lyera me yndyrë. Tunden vezët me kos dhe derdhen mbi pite. Futet në furrë të nxehtë me temperaturë 250 `C dhe piqet për afro 30-40 minuta.

No comments:

Post a Comment