Wednesday, May 6, 2015
Embëlsira të vogla në formë rrethi
Përbërësit për pandispanjën:
6 vezë
6 lugë sheqer
6 lugë miell
3 lugë kakao
1 pluhur për pjekurina
Përbërësit për fillin:
1 l qumësht
12 lugë nisheste
300 gr sheqer pluhur
250 gr margarin
2 sheqer vanile
Nevoiten edhe kokos dhe çokolatë.
Përgatitja:
Rrahim të bardhat e vezëve me sheqer,pastaj i shtojmë të verdhat e vezëve dhe i rrahim edhe pak me mikser.Pastaj shtojmë miellin e përzier me pluhur për pjekurina dhe kakao.Përziejmë me lugë dhe e qesim në tepsi të shtruar me letër të yndyrshme.Tepsia duhet te jetë pak më e madhe qe pandispanja të del sa më e hollë.Pjekim ne temperature 180*C rreth 15-20 minuta
Deri sa të piqet pandispanja përgatisim fillin.
Vlojmë qumështin dhe në të shtojmë nishesten e përzier me pak qumësht dhe vanil sheqer.Përziejmë vazhdimisht deri sa te trashet që mos të mbetet kokrra.Kur të ftohet i shtojmë margarinën dhe sheqerin të cilën e kemi rrahur me mikser.
Nga pandispanja nxjerrim me gotë rrathë të cilët i lyejmë me fill dhe i bashkojmë nga 2 copa bashkë.I lyejmë edhe anash me fill dhe i rrotullojmë në kokos.Përmbi iu qesim çokolatë të shkrirë.
P.S.Në vend të kokosit mund të përdorni edhe arra të bluara ose lajthi të bluara.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment