Wednesday, May 6, 2015
Embëlsirë dyngjyrëshe
Përbërësit:
2 vezë
4 filxhana (të vogël kafeje)qumësht i nxehtë
2 filxhana vaj
36-38 lugë miell
15 gr tharm buke
2 lugë sheqer
3 lugë kakao (për pjesën e errët)
3 lugë kokos (për pjesën e bardhë)
Përbërësit për sherbetin:
1 l ujë
700 gr sheqer
Përgatitja:
Rrahim vezët me sheqer,pastaj i shtojme vajin,qumështin e përzier me tharm buke dhe miellin deri sa të formohet një brumë jo shumë i fortë.
Brumin e ndajmë në dy pjesë.Njërit i shtojmë kakao ndërsa tjetrit i shtojmë kokos.
E lejmë ashtu rreth 45 minuta që të dyfishohet.
Pas kësaj kohe marrim brumërat dhe nga secili ndajmë nga 24 toptha(mundeni më shumë nëse doni më të vogla)
Nga këta toptha formojmë shirita të cilët i mbështjellim në formë spirale nga dy copa një të bardhë dhe një të kaftë.
I qesim në tepsi të lyer me yndyrë duke i rrotulluar në formë rrethi dhe fundin e shiritit ia fusim përfundi që mos të prishet forma e ëmbëlsirave gjatë pjekjes.
Piqen në temperaturë 200*C rreth 30 minuta.
Në ndërkohë ziejmë sherbetin me 1 l ujë dhe 700 gr sheqer.
Sherbeti duhet të jetë i vakët gjithashtu edhe ëmbëlsira.
Ia qesim sherbetin dhe pas një kohe i rrotulojmë që ta pijë tërë sherbetin.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment