Wednesday, May 6, 2015
SALLATË GREKE
Përbërsit:
• 2 domate,
• 1/2 trangull,
• 18 copa ullinjë të gjelbërt,
• 1/2 sallatë e gjelbërt,
• 1 qepë e bardhë,
• 125 gr djath i fortë,
• 1/4 lugë gjelle, origano,
• 1/2 lugë gjelle majdanoz të freskët,
• 100 ml vaj ulliri,
• Lëngun e ½ së limonit,
• 1/2 lugë gjelle kripë e trashë.
Përgaditja:
Fillimisht prihet sallata e gjelbërt në pjesë të vogla. Domatet dhe trangullin i prejm në pjesë katrore, dhe qepa prihet në rrathë ose sipas dëshirës. Shtojmë ullinjët të prerë në dyshe, poashtu edhe djathin e prerë në formë katrore. Këtyre perimeve, ju shtojmë kripën e trashë dhe i lëm që të pushojnë ose të shkrihet kripa për se paku 10 min.
Në ndërkohë në një enë tjetër, përziejm lëngun e limonit, origanon, vajin e ullirit, dhe majdanozin. Këtë masë e shtojmë mbi perime dhe e përziejm mirë.
Sallata greke shërbehet menjëherë, pasi ta këmi përgaditur sepse në përbërje ka sallatë të gjelbërt e cila poqëse qëndron gjatë me mëlmesat dhe lëngun e limonit, atëherë fillon dhe merrë ngjyrë të errët. Kjo llojë sallate për kohë dimri, mund të përgaditet edhe si e konzervuar mirpo pa sallatën e gjelbërt në përbërje, dhe në vend të saj të shtohet lakra ose lulelakra, ndërsa djathi ti shtohet atëhere kur ta servojmë.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment